Att bo i en bostadsrätt skiljer sig från att bo i en hyresrätt. Då vår förening är av det mindre slaget finns det även specifika saker som du som boende behöver förstå och veta om för att vi tillsammans ska kunna ha en trevlig miljö. Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får!

Jag vill ha en extra parkering, hur gör jag?

Rött hus med träd runt omkring

Varje lägenhet har en tilldelad parkeringsplats. Vid behov finns det även möjlighet att hyra en extra parkeringsplats och det finns även
sex st garageplatser i föreningen. Vi tillämpar separata kölistor för extra parkering utomhus samt garageplats. Kontakta styrelsen för att placera dig i kö.

En glödlampa är trasig, vem byter den?

I första hand, byt den gärna själv! All fasadbelysning bekostar föreningen (fasadbelysning utanför dörrar som enbart ett boende hör till får boendet stå för) men vi hjälps åt att byta en glödlampa om den är trasig.

Gräset börjar bli långt, vem klipper det?

Det gör faktiskt du själv! För att hålla nere kostnaderna har vi ingen fastighetsförvaltning i föreningen, utan alla som bor i föreningen turas om att klippa gräset och ta hand om trädgårdarna runt fastigheterna.

Hur ska jag göra en felanmälan?

Element som inte fungerar? Dörr som inte går att stänga? Yttre påverkan på en fastighet? Gräsklippare som inte startar? Allt som inte går under bostadsrättsinnehavarens ansvar hjälps vi åt med, skicka gärna in en felanmälan så löser vi problemet.

Vad är jag ansvarig för i lägenheten?

Som bostadsrättsinnehavare är du ansvarig för att hålla lägenheten i gott skick. Enkelt kan man säga att allting inne i lägenheten är boendets ansvar, medan allting utanpå lägenheten är föreningens ansvar. Du kan läsa mer om detta i våra stadgar som du hittar här! På hsb.se finns en bra och förenklad text om att bo i bostadsrätt eller hyresrätt.

Jag vill vara med och påverka, hur gör jag?

stenhus, buskar och gräsmatta

Genom att vara med i styrelsen har du som boende möjlighet att vara med och påverka det kontinuerliga arbetet med att förbättra boendemiljön och sammanhållningen i föreningen. Varje år hålls en årsstämma där det finns möjlighet att väljas in i styrelsen. Läs mer i våra stadgar eller kontakta styrelsen för mer information.